[ads]Lagi tawaran hebat #DiGiiPhone4!!, Anda hanya perlu upgrade untuk iPhone4 yg baru! Maklumat lanjut klik sini : [ #DiGiiPhone4 ]

[ads] Layakkah anda ditangkap oleh Polis Wanita yang jelita di #axepolice? Mari kita lihat
klik sini
: [ AxePolice ]

[ads]Broadband paling pantas dan murah di Malaysia! boleh dapat 5x ganda points Bonuslink! Nak tau lanjut klik sini : [ #digibroadbandbonuslink ]

8 Dis 2010

Silikon di payudara Christina Aguilera

Kongsi 1 comments
Christina Aguilera sehingga kini enggan memberi sebarang komen mengenai spekulasi peminat tentang payudaranya yang membonjol seksi yang dikaitkan dengan pembedahan plastik. Ramai yang berpendapat, saiz payudara Christina Aguilera bukanlah saiz payudara yang asli. Namun Christina Aguilera sendiri enggan mengulas spekulasi ini.

Namun beberapa keping gambar parut di bawah ketiak artis terkenal itu, yang diperolehi oleh paparazzi ini mungkin sudah cukup untuk menjelaskan mengapa Christina Aguilera enggan mengulas berkenaan saiz payudaranya itu.



Menurut pakar, pembedahan memasukkan silikon ke bawah lemak payudara akan meninggalkan kesan parut sekurang-kurangnya satu inci. Nampaknya Cristina memilih untuk memasukkan silikon ke payudaranya melalui bawah ketiaknya.

v
Read more >>

29 Nov 2010

Johan Raja Lawak sudah berkahwin 5 tahun lalu

Kongsi 3 comments

Isu gambar Ozlyn dan Johan Raja Lawak sedang berpelukan setahun lalu tentu sekali tidak akan menjadi kontroversi sekiranya mereka awal-awal lagi mengaku sudah berumah tangga. Nampaknya kini Johan Raja Lawak dan isterinya sudah bersedia untuk mengakui hubungan suami isteri antara mereka berdua.

Pandai sungguh Johan menyimpan rahsia tentang perkahwinan mereka. Apapun kini segalanya sudah terbongkar! Tiada lagi kontroversi! Apapun kami doakan perkahwinan mereka terus berkekalan sehingga ke anak cucu serta tabah menghadapi dugaan hidup!
Read more >>

24 Okt 2010

Bra Siti Nurhaliza di sebalik baju kurung

Kongsi 41 comments
Kali ini Hotmalays nak kongsi satu lagi gambar panas artis dengan korang semua. Gambar apa ye? Ha ha ha gambar Panas Siti Nurhaliza nampak bra. Siapa yang tak kenal dengan Siti Nurhaliza? Penyanyi yang pernah dinobatkan sebagai penyanyi nombor satu negara. Penyanyi yang rasanya tak pernah terlibat dengan mana-mana kontroversi. Tapi sayangnya pakaian baju kurungnya kali ini sangat nipis sehingga menampakkan bra yang berbunga-bunga he he he. Korang nampak tak? Kalau tak nampak rabun! klik untuk membesarkan image bagi Jelas sikit he he he.




Read more >>

Fazura ketiak basah kaki berkudis

Kongsi 15 comments
Ketiak siapa yang basah tu? Ketiak siapa lagi kalau bukan ketiak artis cun ni, si Fazura. Biasalah sibuk sangat nak melayan peminat sampai Fazura tak sedar yang ketiak dia dah basah. Basah kenapa ye? Tentulah basah kerana peluh yang keluar dari liang-liang di bawah ketiaknya.

Pasti ke liang-liang di bawah ketiak Fazura yang basah tu? Em mungkin juga liang dari payudaranya yang berhampiran dengan ketiak itu pun turut menyumbang kepada kebasahan ketiak Fazura kah kah kah.

Agaknya Fazura lupa nak pakai deodoran kot, itu yang peluhnya mencuranh-curah sampai mengubahkan warna baju pinknya itu. Apa pun korang enjoylah layan gambar ni yek.

Oh tak cukup dengan ketiak basah, rupanya ada lagi kecacatan yang mampu mengubah persepsi peminat terhadap si Fazura yang jelita ni. Rupanya warna kulit kaki Fazura pun tak berapa elok nampaknya. Berbelang-belang macam kesan luka kena getah pisang! Kah kah kah...

Ish takkan pulak Fazura makan pisang kat kaki kot? Ini tentu kesan kudis masa lepas. Hmmm lawa-lawa artis macam Fazura ni tak sangka ye kaki dia berkudis? Tapi apa pun Fazura tetap hot kalau tengok dari jauh la kah kah kah...

Bawah ni gambar apa pulak? kah kah kah sampai macam ni sekali ye Fazura punya tangan? ingat cukup ketiak basah dan kaki berkudis je? Tangan pun sampai macam tu sekali kah kah kah.... Apapun terimalah seadanya Fazura! Cukuplah setakat nampak cantik dari Jauh je he he he...

Read more >>

22 Okt 2010

Cut Tari bakal dipenjara?

Kongsi 1 comments

Artis yang dikaitkan mempunyai hubungan terlarang dengan Ariel, Peterpan iaitu Cut Tari berada dalam keadaan stabil selepas ditahan di sebuah hospital di Jakarta sejak 17 Oktober lalu.

Cut Tari dilaporkan mengalami gangguan di perut sehingga terpaksa dikejarkan ke hospital oleh suamnya untuk mendapatkan rawatan segera.

“Keadaannya semakin pulih. Kalau tak ada masalah dia boleh pulang hari ini (Khamis) atau esok. Bagaimanapun ia bergantung kepada nasihat doktor,” kata jurucakap aktres itu, Ina seperti dipetik portal Inilah.Com, Khamis.

Katanya, selepas mendapatkan suntikan sejak dimasukkan ke hospital, Cut Tari hanya diberikan pil dan juga ubat minum oleh doktor.

“Pada awalnya dia hanya banyak tidur tetapi sekarang dia sudah boleh berjalan dan berbual,” katanya.

Sementara itu portal berkenaan melaporkan Cut Tari turut bimbang mengenai hukuman yang bakal dijatuhkan terhadap Ariel selepas penyanyi itu dipindahkan dari penjara di Jakarta ke Bandung, Rabu lalu.

Cut Tari dikatakan berdebar kerana takut turut diheret ke penjara sama seperti penyanyi lelaki itu selepas dia tidak mengaku terlibat sebagai individu yang melakukan adegan seks dengan Ariel.

Read more >>

21 Okt 2010

Kes Ariel Peterpan Presiden Indonesia diminta masuk campur

Kongsi 1 comments

Kenyataan pihak polis yang gagal menyiapkan bukti untuk mendakwa Ariel peterpan daripada tuduhan skandal seksnya bersama model terkenal Indonesia Cut Tari dan Luna Maya membawa kepada kemungkinan penyanyi terkenal Indonesia itu bebas tanpa syarat. Pihak Polis dikatakan gagal menentukan lokasi di mana adengan seks ariel itu dilakukan maka penyanyi itu boleh dibebaskan pada 22 oktober ini.

Kesal dengan berita itu, Ferhat Abbas seorang peguam di Indonesia meminta Presiden negara itu Susilo Bambang Yudhoyono menegur pihak Polis yang disifatkan tidak serius di dalam menangani kes tersebut.

"Ini juga sudah menjadi perhatian presiden. Presiden meminta memproses sampai tuntas. Bahwa imej Indonesia ini tidak seperti ini, bukan hak atau kepentingan pribadi. Saya minta juga Pak Presiden SBY menegur kepolisian dan Kejaksaan Agung agar tidak main-main lagi karena sudah cukup banyak masalah bangsa," kata Ferhat saat ditemui di Hotel Sahid, Jalan Jenderal Sudirman, Jakarta Pusat, hari ini.

Ferhat juga mempersoalkan kewibawaan Polis apabila kes mudah seperti itu yang sudah jelas terbukti tidak dapat ditangani dengan baik, sehinggakan pesalah mungkin dengan mudah akan dibebaskan. Beliau juga menyifatkan hal ini sebagai sesuatu yang memalukan.

"Kita melihat itu adalah tragedi hukum yang mana membiarkan seorang yang perkaranya mudah sekali dibuktikan itu lolos dari perkara dan keluar dari hukum. Saya kira itu memalukan sekali," jelasnya.

Ferhat juga mengatakan bahawa pihak Polis tidak komited untuk menyelesaikan kes ini berikutan Luna Maya dan Cut Tari yang menjadi pasangan Ariel di dalam adengan seks mereka di tempat yang berasingan tidak ditangkap tetapi dibiarkan bebas.Malah Ferhat berharap agar Cut Tari dan Luna Maya juga ditangkap.

Read more >>

20 Okt 2010

Gambar Sharizat Jalil betulkan bra

Kongsi 8 comments
Gambar Sharizat Jalil sedang membetulkan branya. Pada masa ini Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat Malaysia, datuk Sharizat Jalil sedang dalam perjalanan ke toilet berhampiran di dalam sebuah bangunan. Sambil beliau melarikan diri dari wartawan yang ramai beliau cuba men 'selesa' kan dirinya sambil membetulkan branya yang mungkin pada kedudukan yang kurang baik pada masa itu. Mungkin nasi lemak 50 sennya terkeluar dari mangkuk kot he he he. korang tengok jelah ha ha ha.

Sila klik untuk membesarkan image supaya nasi lemak Shahrizat Jalil akan mengalami peningkatan nilai dalam Seringgit atau dua he he he.




Read more >>

18 Okt 2010

Kembar Diana Daniele di Indonesia

Kongsi 7 comments

Kata orang setiap orang di dunia ni mempunyai 7 orang kembar yang seiras, mungkin ada benarnya kata-kata orang tua itu. Hari ini Hot Malays nak kongsikan kepada pembaca tentang kembar Diana Daniele. Tak sangka Diana Daniele yang cantik ni ada seorang kembar rupanya di Indonesia bernama Nadine Alexandra Dewi Ames. Kembar Diana ini dikatakan seorang ratu cantik di Indonesia.

Sama ada Dewi Ames adalah adik beradik kandung Diana Daniele atupun bukan, tidaklah dapat dipastikan apapun mereka benar-benar memiliki wajah yang seiras. Dua-dua sama cantik dan seorang lagi di Indonesia adalah ratu cantik. Kalau tak cantik manakan nak jadi ratu Cantik betul tak? Jom layan...

(Klik untuk melihat gambar dengan lebih jelas)



Read more >>

Agnes Monica menyanyi di American Music Award

Kongsi 1 comments

Sebelum ini dikhabarkan bahawa Agnes Monica telah dijemput untuk menjadi Host di American Music Award. Hari ini Hot Malays difahamkan bahawa penyanyi yang popular dengan lagu Matahari itu bukan sahaja akan hadir sebagai pengacara majlis berprestij dunia itu, malah beliau akan turut menguji kemantapan bogel di depan para hadirin yang hadir di sana.

Malah Agnes juga secara tidak sengaja telah terlepas cakap bahawa beliau juga turut akan tampil bersama-sama artis barat yang lain di Red Carpet pada majlis itu nanti yang dijadualkan diadakan pada 21 November 2010 di Nokia Theatre, Los Angeles, Amerika Syarikat. Dalam temuramah bersama Agnes Monica, beliau berkata "Haduh keceplosan. Nanti aku 95 persen tampil di red carpet-nya sendiri. Karena mereka yang sudah minta. Pada saat hari H, mereka pingin aku perform,"

Apapun beliau seperti tidak mahu mendedahkan segala-galanya. Dia memilih untuk membiarkan peminat melihat sendiri kemunculannya nanti. Lantas menolak untuk berbicara lebih lanjut berkenaan kisah ini.

"Lihat saja nanti deh," kata Agnes yang kini berusia 24 tahun itu.
Read more >>

17 Okt 2010

Linda Onn Sanggup bertudung demi Maher Zain

Kongsi 6 comments
Sejak menjadi fenomena di kalangan peminat muzik nasyid di Eropah serta di Timur Tengah, nama Maher Zain memang cukup hebat diperkatakan di kalangan masyarakat Islam kita. Malah, ramai wanita yang khabarnya memuja Maher walaupun mereka sudah pun mengetahui bahawa statusnya adalah sebagai suami orang. Di kalangan selebriti wanita kita pun apa kurangnya. Ramai juga yang meminati serta menggemari Maher Zain. Salah seorang daripadanya ialah Linda Onn. Kalau tak percaya, lihatlah gambar di bawah. Demi Maher, Linda khabarnya sanggup bertudung serta menutup kepalanya. Rasa-rasanya, comel tak kalau mereka digandingkan berdua?

Tapi, diharapkan, jangan ada pula yang salah sangka bila tengok gambar di atas ya. Sebenarnya, tiada apa-apa yang berlaku di antara Linda Onn dengan Maher Zain ni. Sebaliknya, ia hanyalah sekadar gambar promo untuk temumbual live secara eksklusif di Suria Drive Linda Onn bersama Maher Zain yang akan berlangsung pada 12 Oktober ini, bermula jam 4 petang hingga 8 malam


Read more >>

14 Okt 2010

Pelajar dirakam saat dirogol beramai-ramai rakan sekolah

Kongsi 130 comments


Seorang pelajar perempuan yang masih beruniform sekolah menengah iaitu berkain biru muda dan berbaju kurung putih dirogol beramai-ramai di dalam kawasan sunyi kelihatan seperti di dalam kebun atau hutan. Pelaku yang merogol kira-kira tiga hingga lima orang dilihat turut memakai pakaian sekolah menengah iaitu berseluar hijau dan berbaju putih. Perogol merogol pelajar tersebut dengan cara paksa, iaitu dengan memegang pelajar tersebut beramai-ramai sambil menekup mulutnya supaya tidak dapat menjerit. Sambil salah seorang dari rakan perogol merakam perbuatan mereka, namun hanya wajah perempuan yang dapat dilihat. Perbuatan mereka mengalahkan binatang!




Apalah nak jadi budak-budak sekolah sekarang ni? Sampai ada yang berani merogol rakan satu sekolah beramai-ramai pulak tu. Mak bapak diorang ni tak ajar atau diorang ni memang bangsa kurang hajar? Budak-budak sekolah sekarang makin melampau, inilah akibat pengaruh yang bukan-bukan perangai macam celaka, macam setan!



Binatang-binatang yang melakukan perbuatan terkutuk ini langsung tidak mahu melepaskan pelajar tersebut. Mereka juga tiada perasaan belas walaupun pelajar itu meronta-ronta dan menjerit. Akhirnya pelajar tersebut hanya mampu menyerah diri dengan membiarkan binatang-binatang itu merogol, meraba dada dan kemaluannya. Pelajar tersebut hanya mampu pasrah.







(ads) Nak menang duit banyak???...Jom join game #MiloFuzeJamPack...Bleh menang RM 40,000 wooooo... Sila klik sini : MiloFuzeJamPack
Read more >>

Agnes Monica di American Music Award

Kongsi 0 comments

Penyanyi dari Indonesia yang terkenal dengan lagu berjudul 'Matahari' Agnes Monica dipilih sebagai host untuk acara red carpet di American Music Award. Nampaknya desas desus tentang Agnes Monica yang akan meluaskan kerjaya nyanyiannya ke peringkat antarabangsa 'go international' mula menampakkan hasil apabila dia berjaya muncul di anugerah industri Music yang berpretij itu.


Bila agaknya kita nak lihat artis Malaysia pula di American Music Award seperti Agnes Monica ye? Sekiranya ada usaha gigih tanpa kenal putus asa pasti artis kita juga mampu untuk muncul di persada music antarabangsa.






Read more >>

12 Okt 2010

Kepala Barack Obama dibaling dengan buku

Kongsi 3 comments


Sikit lagi kepala Barack Obama nak kena buku yang dibaling melayang hampir mengenai kepalanya yang bulat itu. President Barack Obama melakarkan sejarah apabila seseorang membalingnya dengan buku sehingga hampir mengenai kepalanya. Mungkin dah jadi adat diorang kot bila tak suka dengan president, maka diorang akan baling dengan sesuatu sebagai tanda protest.

Kalu dulu pernah kita dengar President US iaitu George Bush pernah dibaling dengan kasut oleh seorang wartawan di iraq yang benci kepadanya. Kali ini Barack Obama pula dibaling bukan dengan kasut, tetapi dengan buku. Apalah nasib bila orang tak suka kena baling, nasib tak kena baling dengan taik he he he
Read more >>

Rhys Ifans Jadi watak jahat Spiderman 4

Kongsi 0 comments
Bagi peminat-peminat Spiderman, ada satu berita gembira untuk anda. Nampaknya Sony Picture Studio akan menerbitkan sambungan filem Spiderman iaitu Spiderman 4 tidak lama lagi.Pelakon terkenal Rhys Ifans dijangka akan memegang watak jahat di dalam siri terbaru Spiderman itu. Namun begitu pengarahnya masih belum dapat memastikan tentang watak apa yang sesuai dengannya.

Sony Picture Studio mengumumkan hari ini bahawa Ifans akan digandingkan bersama Julia Robert dan Hugh Grant di dalam siri filem aksi adaptasi komik itu yang dijangkakan akan ditayangkan pada Julai 2012 nanti.

“Pengarah sudah bersedia memberi satu watak yang akan dimainkan oleh Ifans,” menurut nota pengumuman studio tersebut.


Read more >>

Gambar Jurugambar yang terlampau

Kongsi 20 comments
Selalu kita dengar tentang gambar-gambar terlampau, ada gambar gadis melayu terlampau, gambar budak sekolah terlampau, gambar cikgu yang terlampau, gambar bohsia terlampau, gambar remaja terlampau, dan banyak lagilah termasuk gambar ustazah yang terlampau. Selalunya gambar-gambar terlampau ini adalah koleksi gambar-gambar lucah yang 18SX dan tidak sesuai dijadikan tatapan umum. Namun kali ini KaTaK nak tambah satu lagi koleksi terlampau di internet, iaitu jurugambar terlampau. namun gambar jurugambar yang terlampau ini bukanlah gambar 18SX ye.

KaTaK tahu korang semua pembaca Hot Malays bukan jenis orang yang sukakan bahan-bahan lucah, betul tak? jadi KaTaK nak kongsikan gambar yang elok-elok je, iaitu gambar jurugambar terlampau bersama dengan gadis litar yang terlampau, eh terlampau ke gadis litar tu? Korang nilaikanlah sendiri samaada gadis litar itu terlampau ataupun tidak. Sila klik untuk membesarkan image. Mungkin boleh dikategorikan sebagai jurugambar yang terlampau bodoh kot he he he.





Read more >>

11 Okt 2010

Aqasha Kini Suami Noor Baizura

Kongsi 0 comments

KUALA LUMPUR: Penyanyi dan pelakon Firdee Aqasha Rosli, 28, sah bergelar suami kepada Noor Baizura Mohd Sabri, 27, dengan sekali lafaz di Lake Fields, di sini.

Pasangan ini dinikahkan oleh Penolong Pendaftar Nikah Cerai Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan, Mohd Pauzi Ilias dengan berwalikan bapa pengantin perempuan, Mohd Sabri Awang pada pukul 3.25 petang, Ahad.

Pengantin perempuan menerima mas kahwin RM80, wang hantaran RM20,000 dan seutas rantai emas putih.

Majlis pernikahan tersebut berkonsepkan dalam taman yang direka oleh Butik Pengantin Tepak Sirih.




Kedua-dua mempelai sama cantik sama padan ini mengenakan pakaian pengantin berwarna kuning. Pengantin perempuan disolek dan didandan oleh Shegar.

Majlis tersebut dihadiri oleh 300 tetamu iaitu ibu bapa, keluarga dan sanak saudara kedua-dua pihak pengantin termasuk rakan artis.

Mereka adalah Emelda Rosmila, Adlin Aman Ramlie, Tony Eusoff, Jehan Miskin dan Khir Rahman.

Majlis resepsi pihak lelaki dijangka akan berlangsung pada 25 Disember ini di Dewan Raja Muda Musa, Kompleks dan Kebudayaan Shah Alam.
Read more >>

9 Okt 2010

Lisa Surihani di dalam iklan Mcdonald suatu masa dahulu

Kongsi 2 comments

Hari ini, bila sebut sahaja Lisa Surihani, tentu ramai yang kenal. Artis remaja yang sedang meningkat naik hari ini, meletop-letop macam bom atom. Tapi mungkin ramai yang tidak tahu atau tak perasan yang Lisa Surihani berlakon di dalam iklan Mcdonald sepuluh tahun lalu. Kalau dilihat lisa ni memang dari dulu lagi dah comel, nampak perwatakkannya yang layak menjadi seorang bintang. Lisa berlakon di dalam 5 siri iklan Mcdonald kalau tak silap, bersama-sama dengan adik dia.

Amboi sejak sepuluh tahun lalu lagi dah berjinak-jinak dalam dunia lakonan rupanya Lisa ni kan? Bukan senang nak jadi pelakon terkenal. Kredibiliti seseorang pelakon itu memerlukan masa yang panjang untuk dinilai dan diberi kepercayaan memegang watak-watak penting / utama. Kali ini Malays Hot membawakan kepada anda screen shot video Lisa Surihani di dalam iklan Mcdonald yang di maksudkan. Sila klik semua gambar untuk membesarkan image.




Read more >>

Gambar Sultan Kelantan sembelih lembu

Kongsi 8 comments
Tahniah diucapkan kepada rakyat Negeri Kelantan, anda sangat beruntung kerana mendapat Sultan yang benar-benar berjiwa rakyat. Di bawah ini KaTaK kongsikan gambar Sultan berjiwa rakyat Sultan Muhammad ke V Tuanku Faris Petra yang sedang menyembelih lembu bersama-sama dengan rakyat jelata. Serono KaTaK lihat sultan macam ni, semoga negeri Kelantan akan lebih aman dan makmur serta bertambah maju!


Read more >>

8 Okt 2010

Krisdayanti ingin menjual rumahnya

Kongsi 0 comments


Jakarta- Sebuah rumah milik krisdayanti yang terletak di kawasan elit Pondok Indah, Jakarta Selatan ingin dijual oleh beliau. Isteri Raul Lemos yang terdengar berita itu menyatakan kesudiannya untuk membeli rumah milik penyanyi terkenal itu.

Rumah penyanyi yang popular dengan lagu 'mencintaimu' itu dikatakan berharga Rp 5 miliar. Namun begitu isteri Raul Lemos tidak mempercayainya kerana dia benar-benar tahu tentang harga sebenar rumah itu.

"Ah masa sih, sampe Rp 5 miliar? Orang dia belinya aja cuma Rp 1,2 miliar. Rumah itu dulu ditawar Rp 2,2 miliar, tapi dia beli dengan harga Rp 1,2 miliar," kata Ata (Isteri Raul Lemos).

Ata dan Raul Lemos dikatakan kini di dalam proses menguruskan penceraian mereka di Timu Leste. Keputusan penceraian itu dijangka ditetapkan pada 21 Disember 2010.



Read more >>

7 Okt 2010

Ayah pin Kembali lagi!

Kongsi 5 comments
pix_gal0
Pemimpin ajaran sesat Kerajaan Langit kembali aktif

JERTIH: Ayah Pin atau Arifin Mohamad, pemimpin ajaran sesat Kerajaan Langit yang diharamkan pada 2005, kembali meneruskan kegiatannya di perkampungan kumpulan itu di Kampung Batu 13, Pasir Akar, Hulu Besut, Besut.Ayah Pin yang kelihatan uzur kerana menghidap penyakit kencing manis, ditemui wakil Berita Harian ketika menyertai seorang sau-dara terdekat ke perkampungan berkenaan pada Isnin lalu.Pertemuan dengan Ayah Pin yang berusia 70 tahun berlangsung di sebuah warung di perkampungan kumpulan itu mulai jam 10 pagi hingga 1 tengah hari.

Mereka berkumpul di warung berkenaan untuk mendengar ajaran Ayah Pin.

Antara yang hadir adalah pengikutnya dari Selangor, Pahang serta Mersing dan Batu Pahat, Johor, yang datang menaiki pelbagai kenderaan mewah termasuk Toyota Wish dan Mitsubishi Grandis.

Pengikut ajaran itu termasuk peguam, pegawai bank, guru serta penduduk Orang Asli dari Rompin.
Sejurus berdepan Ayah Pin yang hanya berseluar pendek dan memakai singlet putih, duduk di sebuah kerusi dalam warung terbabit sambil menghisap rokok. Semua pengikutnya mengangkat sembah sebanyak tiga kali sebelum melutut dan mencium tangannya.

Ketika pertemuan itu, Ayah Pin turut menceritakan pengalamannya naik ke langit hingga aras ketujuh untuk meninjau keadaan syurga dan neraka serta mendakwa dia turut menyertai sesi mesyuarat dengan malaikat, jin dan iblis sebelum jin dan iblis kembali ke bumi, manakala malaikat kekal di langit sejurus selepas mesyuarat berkenaan tamat.

“Saya dilantik sebagai wakil kerajaan langit untuk memantau keadaan di atas dunia dan ditugaskan supaya memastikan ia selamat dan tiada sebarang sengketa sesama sendiri, baik yang beragama Islam, Kristian, Buddha dan Hindu.

“Semua agama di muka bumi ini adalah sama. Semua pengikut hendaklah sentiasa beramal ke arah kebaikan, mencari bekalan sebelum mati agar sentiasa berada dalam keselesaan di akhirat. Hak orang jangan diganggu, jangan memfitnah orang dan carilah jalan damai sepanjang masa,” katanya.

Ayah Pin turut mendakwa dia tidak ditahan pihak berkuasa di Terengganu kerana tidak mengancam keselamatan negara.

Dia berkata pihak berkuasa boleh mengambil tindakan terhadapnya pada bila-bila masa kerana dia tinggal di kampung itu.

Selepas selesai majlis itu, semua pengikutnya mengangkat sembah tiga kali dan mencium tangan Ayah Pin sebelum beredar. Ada antara mereka menyampaikan sumbangan kewangan kepada Ayah Pin.

Difahamkan, sekurang-kurangnya empat rumah disewakan kepada pengikut ajaran terbabit yang datang dari jauh untuk bermalam di kawasan itu.

Pada 2005, pihak berkuasa memusnahkan perkampungan Kerajaan Langit Ayah Pin yang dipenuhi pelbagai monumen termasuk Bahtera Nabi Noh, Telaga Zam-Zam dan Kendi Gergasi.

Namun, ketika itu Ayah Pin dikatakan menghilangkan diri tetapi beberapa pengikutnya termasuk isterinya ditahan dan didakwa di mahkamah-Berita Harian.



Read more >>

6 Okt 2010

Lagu terbaru Irwansyah 'Tentang Perasaanku' ciptaan pekerja kantin

Kongsi 1 comments

Jakarta - Penyanyi dan pelakon popular Irwaansyah kini tampil dengan sebuah lagi single terbaru yang bakal menemui peminat tidak lama lagi. Salah sebuah lagu penyanyi dari seberang Indonesia itu yang dijangka bakal hits berjudul 'Tentang Perasaanku'.

Apa yang menariknya tentang lagu berkenaan ialah, ia dicipta oleh seorang pekerja kantin di salah sebuah Sekolah yang bernama Ugie di Indonesia. Pencipta itu menawarkan hasil ciptaannya kepada Warner Music Indonesia untuk dinyanyikan oleh Irwansyah.

Irwansyah yang kini sedang hangat bercinta dengan Zaskia Sungkar itu memerlukan hanya seminggu untuk merakam lagu ciptaan penjual minuman itu. sungguhpun menghadapi beberapa kekangan teknikal, namun lagu itu telah berjaya memasukki peringkat akhir rakaman hanya dalam masa seminggu.

"Sempat gagal rekamannya karena ini lagunya ini aslinya Melayu banget. Terus dibikin beat sama mas Anto, jadi susah nyari feelnya," ujar Irwansyah semasa ditemui di pejabat Warner Music, Wisma Alia, Jakarta Pusat.

Lagu tersebut mengisahkan tentang perasaan seorang lelaki terhadap kekasihnya. Kisah lelaki yang berusaha sedaya upaya untuk mendapatkan cinta kekasihnya. Irwansyah kini di dalam proses menyiapkan album keduanya.


Read more >>

Perihal desas desus persiapan kahwin Rozita Che Wan

Kongsi 0 comments
SHAH ALAM: Aktres jelita, Rozita Che Wan (gambar) menafikan telah bercuti selama sebulan sejak akhir Ramadan lalu kerana sibuk untuk menguruskan perihal persiapan perkahwinan.

Rozita berkata dia berehat dari sebarang aktiviti seni kerana mahu memberi semangat kepada anak keduanya bernama Aniq Ezzra,12, yang menghadapi peperiksaan Ujian Penilaian Sekolah Rendah (UPSR) pada minggu lepas.

"Selepas Ramadan saya rehat untuk tumpukan perhatian kepada anak saya yang baru sahaja selesai peperiksaan UPSR dan kini dia sibuk dengan peperiksaan sekolah agama pula.

"Saya mahu beri semangat kepada dia sepanjang menjalani peperiksaan tersebut. Saya mahu dia lulus cemerlang dan dapat mengikut jejak langkah abangnya, Ammar Affendi yang sekarang belajar di tingkatan dua, sekolah berasrama penuh," katanya yang bakal memulakan penggambaran drama Kempink pada minggu hadapan.

Jelas Rozita, keutamaan persekolahan anak-anaknya menjadi sebab utama untuk dia mengundurkan diri dari dunia lakonan ini.

Malah dia juga menafikan desas-desus bahawa dia sedang membuat persiapan perkahwinan ketika ini.

"Ke mana-mana sahaja orang akan tanya tentang perkahwinan saya. Ada juga yang cakap saya cuti sebulan ini sebab sibuk uruskan persiapan perkahwinan.

"Saya memang sedang berkawan dengan seseorang tetapi bukan bermakna akan berkahwin dalam masa terdekat ini seperti yang dikhabarkan oleh media," katanya ketika ditemui di majlis rumah terbuka mStar, Selasa.

Dalam pada itu, Rozita memberitahu keputusannya untuk berhenti dari bidang ini merupakan satu berita kegembiraan bagi anak-anaknya.

"Sejak saya mula berlakon lagi mereka banyak kali merungut dan suruh agar saya berhenti atau kerja semula di pejabat. Bila dapat tahu saya mahu berhenti berlakon merekalah yang paling gembira sekali.

"Namun saya bersyukur selama ini anak-anak memahami situasi saya sebagai seorang pelakon dan tidak mempersoalkan berita-berita tentang saya yang keluar di akhbar," ujarnya.

Sumber: mStar
Read more >>

Paul Yarrow lelaki misteri sering muncul di TV

Kongsi 2 comments
Paul Yarrow Seorang lelaki misteri yang heboh dilaporkan oleh akhbar-akhbar dari barat dan di internet kerana beliau sering kali muncul di kaca TV sebagai watak tepi yang menumpang publisiti terutama di saat pemberita menyampaikan siaran langsung ke kaca televisyen di London. Paul Yerrow sering muncul di siaran berita stesen-stesen TV terkenal.

Difahamkan Paul Yarrow menjadi topik sensasi di Internet selepas dia kerap muncul di belakang wartawan penyiaran yang membuat lintas langsung siaran berita televisyen di sekitar London sejak setahun lalu.

Dia yang berasal dari Bermondsey di selatan London dan pernah berkhidmat sebagai pengiring keselamatan Kementerian Pertahanan tampil dengan berpakaian baju sejuk tanpa kolar berwarna cerah.

Yarrow kerap kali muncul di beberapa lokasi berbeza termasuk ketika siaran langsung mengenai protes kapal bantuan kemanusiaan Gaza di sini pada 31 Mei lalu melalui stesen Perbadanan Penyiaran British.



Pada 16 Julai lalu, Yarrow kelihatan berdiri dan memandang ke arah kamera dan memegang sebuaah handphone seolah-olah sedang berbual-bual. Di bawah ini KaTaK kumpulkan beberapa keping gambar Yarrow yang diambil dari video-video berita. Sila klik image untuk paparan yang lebih jelas.












Read more >>
Related Posts with Thumbnails
Terdapat ralat dalam alat ini

Catatan Popular

 

Hot Malays. Copyright 2009 All Rights Reserved Free Wordpress Themes by Brian Gardner Free Blogger Templates presents HD TV Watch Shows Online. Unblock through myspace proxy unblock, Songs by Christian Guitar Chords