[ads]Lagi tawaran hebat #DiGiiPhone4!!, Anda hanya perlu upgrade untuk iPhone4 yg baru! Maklumat lanjut klik sini : [ #DiGiiPhone4 ]

[ads] Layakkah anda ditangkap oleh Polis Wanita yang jelita di #axepolice? Mari kita lihat
klik sini
: [ AxePolice ]

[ads]Broadband paling pantas dan murah di Malaysia! boleh dapat 5x ganda points Bonuslink! Nak tau lanjut klik sini : [ #digibroadbandbonuslink ]

11 Mac 2011

Syafii makan batu sebagai pencuci mulut?!!!.....

Kongsi
11 Mac 2011


Laaa nie kita kongsi cite pelik lagi oraittt!. Buat sebagian besar manusia batu adalah benda keras yan digunakan untuk membuat bangunan, jalan dan sebagainya. Tapi di Pamekasan, Madura, Jawa Timur, batu pula dijadikan makanan?.

Syafii (39). Warga Desa Toronan, Kecamatan Kota Pamekaskan, mempunyai rutin luarbiasa dengan memakan batu sebagai makanan tambahan.


Ketika ditemui di rumahnya, Syafii mengaku makan batu sejak beberapa tahun dulu. Pada awal memakan batu adalah karena dia mengidap penyakit yang tak sembuh-Justify Fullsembuh.

“Seperti mendapat wangsit, saya diharuskan memakan batu yang berada di sungai belakang rumah,” kata Syafii.

Sejak tu, hampir setiap hari Syafii berada di sungai untuk mencari batu dan dimakannya. Sebelum dimakan batu tu dihancurkan menjadi potongan kecil.

Setelah tu, batu dibakar sampai kering dan keras. Pembakaran tersebut mengambil masa selama 2 jam.

Batu tersebut akan dimakan Syafii di waktu lapangnya. Hingga kini Syafii mengaku tidak lagi mengalami kesakitan seperti yang pernah dideritainya sebelum ni.


Laporan asal : okezone.com

1 comments:

suffer8zine on 11 Mac 2011 12:27 PTG berkata...

erkkk pelik je, tapi bagus la, jimat beras

Terkini: Solat Jumaat Kini Boleh Dilakukan Di Pusat Membeli-Belah

Catat Ulasan

Apa pendapat anda? Tinggalkanlah sepatah dua kata kat bawah ni! =)

Related Posts with Thumbnails
Terdapat ralat dalam alat ini

Catatan Popular

 

Hot Malays. Copyright 2009 All Rights Reserved Free Wordpress Themes by Brian Gardner Free Blogger Templates presents HD TV Watch Shows Online. Unblock through myspace proxy unblock, Songs by Christian Guitar Chords