[ads]Lagi tawaran hebat #DiGiiPhone4!!, Anda hanya perlu upgrade untuk iPhone4 yg baru! Maklumat lanjut klik sini : [ #DiGiiPhone4 ]

[ads] Layakkah anda ditangkap oleh Polis Wanita yang jelita di #axepolice? Mari kita lihat
klik sini
: [ AxePolice ]

[ads]Broadband paling pantas dan murah di Malaysia! boleh dapat 5x ganda points Bonuslink! Nak tau lanjut klik sini : [ #digibroadbandbonuslink ]

12 Mac 2011

Lady Gaga ciplak lagu orang!...

Kongsi
12 Mac 2011


Kontroversi tentang isu ciplak kini muncul apabila lagu baru Born This Way milik Lady Gaga dikatakan menciplak lagu Be Happy milik SNSD. Sebuah audio di Youtube telah membandingkan dua buah lagu tersebut. Memang kelihatan karya baru Born This Way ni yang baru dilancarkan bulan Februari lalu telah menimbulkan kecurigaan bahawa Lady Gaga telah melakukan peniruan kerana lagu Be Happy sudah keluar sejak tahun 2010 dan merupakan salah satu track di album kedua SNSD.

Respon dari peminat ada yang menyatakan memang ada persamaan antara kedua lagu tu dan ada yang mengatakan tidak setuju dengan tuduhan ni dan tidak mungkin lagu itu diciplak,"Lady Gaga membuat komposisi lagunya sendiri. Ini dibuat olehnya, dan ini tidak mirip sama sekali dan ini mungkin hanya kebetulan," respon mereka.

E-Tribe, komposer lagu ni pun akhirnya mengeluarkan kenyataan. Ia merasa memang ada persamaan dalam dua lagu tersebut dan cuba menghubungi pihak Lady Gaga.

"Pagi ini ada orang mengatakan padaku ada laporan bahwa Lady Gaga menciplak Be Happy dari SNSD. Aku mendengarkan, dan aku benar-benar merasakan persamaan. Cara lagu ini dinyanyikan dan arrangement sememangnya serupa! Saat ini aku tengah mencuba hubungi label rakaman Lady Gaga untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut," katanya



1 comments:

Tanpa Nama berkata...

rilex sudah..

Catat Ulasan

Apa pendapat anda? Tinggalkanlah sepatah dua kata kat bawah ni! =)

Related Posts with Thumbnails
Terdapat ralat dalam alat ini

Catatan Popular

 

Hot Malays. Copyright 2009 All Rights Reserved Free Wordpress Themes by Brian Gardner Free Blogger Templates presents HD TV Watch Shows Online. Unblock through myspace proxy unblock, Songs by Christian Guitar Chords