[ads]Lagi tawaran hebat #DiGiiPhone4!!, Anda hanya perlu upgrade untuk iPhone4 yg baru! Maklumat lanjut klik sini : [ #DiGiiPhone4 ]

[ads] Layakkah anda ditangkap oleh Polis Wanita yang jelita di #axepolice? Mari kita lihat
klik sini
: [ AxePolice ]

[ads]Broadband paling pantas dan murah di Malaysia! boleh dapat 5x ganda points Bonuslink! Nak tau lanjut klik sini : [ #digibroadbandbonuslink ]

24 Feb 2011

Radiohead lancar album baru!...

Kongsi
24 Feb 2011


Pada 22/2/2011, band radiohead telah pun melancarkan album terbaru kumpulan mereka yang berjudul The King of Limbs. Album ini merupakan album studio mereka yang ke-8 dan menampilkan single pertama 'Lotus Flower'.

Senarai lagu:
1. "Bloom" – 5:15
2. "Morning Mr. Magpie" – 4:41
3. "Little By Little" – 4:27
4. "Feral" – 3:13
5. "Lotus Flower" – 5:00
6. "Codex" – 4:47
7. "Give up the Ghost" – 4:50
8. "Separator" – 5:20


Belian album secara online di laman web www.thekingoflimbs.com


Radiohead adalah band rock alternatif Inggeris dari Abingdon, Oxfordshire, dibentuk pada tahun 1985. Band ini terdiri dari Thom Yorke (vokal, rhythm guitar, piano), Jonny Greenwood (lead guitar, keyboard, instrumen lain), Ed O'Brien (gitar, vocals), Colin Greenwood (bass guitar, synthesizers) dan phil Selway (drum, perkusi).

Single pertama mereka, "Creep", pada tahun 1992. Lagu tu awalnya kurang berhasil, tapi menjadi hit di seluruh dunia beberapa bulan selepas pelancaran album debut mereka, Pablo Honey (1993). Populariti Radiohead naik selepas mengeluarkan album kedua mereka, The Bends (1995). Album ketiga Radiohead, OK Computer (1997), ketika tu mereka dah berani membawa album mereka ke antarabangsa.

Kid A (2000) dan Amnesiac (2001) evolusi pertama muzik Radiohead, sebagai kelompok muzik elektronik eksperimental. Hail to the Thief (2003), sebuah campuran gitar rock, elektronik dan lirik berinspirasikan perang, adalah album terakhir band utama bagi rakaman bersama EMI. Melalui EMI, mereka telah menjual lebih dari dua puluh lima juta copy pada tahun 2007. Radiohead secara independent mengeluarkan album ketujuh mereka, In Rainbows (2007).



0 comments:

Catat Ulasan

Apa pendapat anda? Tinggalkanlah sepatah dua kata kat bawah ni! =)

Related Posts with Thumbnails
Terdapat ralat dalam alat ini

Catatan Popular

 

Hot Malays. Copyright 2009 All Rights Reserved Free Wordpress Themes by Brian Gardner Free Blogger Templates presents HD TV Watch Shows Online. Unblock through myspace proxy unblock, Songs by Christian Guitar Chords