[ads]Lagi tawaran hebat #DiGiiPhone4!!, Anda hanya perlu upgrade untuk iPhone4 yg baru! Maklumat lanjut klik sini : [ #DiGiiPhone4 ]

[ads] Layakkah anda ditangkap oleh Polis Wanita yang jelita di #axepolice? Mari kita lihat
klik sini
: [ AxePolice ]

[ads]Broadband paling pantas dan murah di Malaysia! boleh dapat 5x ganda points Bonuslink! Nak tau lanjut klik sini : [ #digibroadbandbonuslink ]

16 Apr 2011

Hari ni ulang tahun ke 122 Charlie Chaplin.

Kongsi
16 April 2011


Jika kita membuka halaman depan Google.com, kita pasti melihat logo Google yang ada di diganti dengan video yang boleh dimainkan.

Kalau kita klik, video ni adalah video hitam-putih yang dibuat Google untuk meraikan ulang tahun Charlie Chaplin yang ke-122.

Hari ni adalah ulang tahun Charlie Chaplin yang ke-122 dan aktor ni telahpun meninggal dunia tahun 1977 yang lalu.

Charlie Chaplin lahir di Birmingham pada tahun 1889. Seni lakonan memang sentiasa terdedah di sekeliling Charlie sejak ia masih bayi. Kedua orang tuanya adalah seniman teater walaupun tak pernah memberikan kehidupan yang baik buat keluarga Chaplin.

Setelah ayahnya meninggal dan ibunya terpaksa berehat, Charlie mulai aktif di panggung teater.


Tahun 1910, Charlie Chaplin pergi ke Amerika dan empat tahun kemudian Charlie sudah mulai muncul dalam filem yang berjudul KID AUTO RACES AT VENICE. Sejak waktu tu nama Charlie Chaplin mula dikenali, bahkan sampai kini pun Charlie Chaplin masih jadi salah satu legenda filem. Entah berapa banyak filem sudah dibintangi lelaki yang sempat bernikah empat kali ni namun yang jelas aktor ni sempat meraih tiga Oscar seumur hidupnya.


1 comments:

suffer8zine on 17 April 2011 11:19 PG berkata...

wahhh pas ni 123tahun mesti lagi meriah

Terkini : Kasut Bertatahkah Berlian

Catat Ulasan

Apa pendapat anda? Tinggalkanlah sepatah dua kata kat bawah ni! =)

Related Posts with Thumbnails
Terdapat ralat dalam alat ini

Catatan Popular

 

Hot Malays. Copyright 2009 All Rights Reserved Free Wordpress Themes by Brian Gardner Free Blogger Templates presents HD TV Watch Shows Online. Unblock through myspace proxy unblock, Songs by Christian Guitar Chords