[ads]Lagi tawaran hebat #DiGiiPhone4!!, Anda hanya perlu upgrade untuk iPhone4 yg baru! Maklumat lanjut klik sini : [ #DiGiiPhone4 ]

[ads] Layakkah anda ditangkap oleh Polis Wanita yang jelita di #axepolice? Mari kita lihat
klik sini
: [ AxePolice ]

[ads]Broadband paling pantas dan murah di Malaysia! boleh dapat 5x ganda points Bonuslink! Nak tau lanjut klik sini : [ #digibroadbandbonuslink ]

9 Mac 2011

Lelaki paling bahagia di Amerika!!!.....

Kongsi
9 Mac 2011


Bahagia adalah tujuan dan pencarian dalam hidup manusia. Para peneliti telah menemukan lelaki paling bahagia di Amerika Syarikat. Dia adalah Alvin Wong. Lelaki ini berusia 65 tahun, keturunan Cina-Amerika, berkahwin, beragama Yahudi dan menetap di Hawaii.

Penentuan Wong sebagai lelaki paling bahagia adalah berdasarkan survey yang dilakukan oleh Gallup. Lembaga survey itu membuat survey secara rawak terhadap 1.000 warga Amerika Syarikat tentang kehidupan mereka.

Penilaiannya bermula dari cara mereka tersenyum, perasaan mereka, kepuasan terhadap pekerjaan, pola makan, kesihatan, keselesaan ketika pulang di malam hari, hingga ke tingkat stress mereka.

Hasilnya, profil Wong sesuai dengan statistik dan indikator untuk kriteria lelaki paling bahagia di Amerika. Wong mendapat indeks terbesar dalam bacaan. Kebetulan, Wong juga tinggal di kawasan paling bahagia di Amerika Syarikat iaitu Hawaii..

"Filosofi hidupku, bila kamu tidak boleh menertawakan diri sendiri maka hidup adalah sangat mengerikan," kata Wong. Pendapatan Wong tiap tahun ialah RM 350,000 dari hasil sebuah perusahaan kesihatannya.


Laporan asal : tempointeraktif

0 comments:

Catat Ulasan

Apa pendapat anda? Tinggalkanlah sepatah dua kata kat bawah ni! =)

Related Posts with Thumbnails
Terdapat ralat dalam alat ini

Catatan Popular

 

Hot Malays. Copyright 2009 All Rights Reserved Free Wordpress Themes by Brian Gardner Free Blogger Templates presents HD TV Watch Shows Online. Unblock through myspace proxy unblock, Songs by Christian Guitar Chords